Question Coffee

Ce reprezintă Question Coffee?
Question Coffee furnizează cafele excepționale de la fermieri din întreaga Rwanda, onorând calitatea și devotamentul acestora prin tehnicile noastre de prăjire și preparare a cafelelor. Lucrând cu fermierii din țară, Question Coffee deține o perspectivă inegalabilă asupra practicilor și mijloacelor de trai ale agricultorilor și folosește aceste cunoștințe de primă mână pentru a îmbunătăți calitatea cafelelor lor și impactul asupra durabilității acestora.

În 2013 Bloomberg Philanthropies a încheiat un parteneriat cu Sustainable Harvest pentru a crea Relationship Coffee Institute, o corporație non-profit cu beneficii publice, care s-a angajat să transforme viața fermierilor de cafea din mediul rural, cu venituri mici, prin formare și acces la piața de specialitate. Question Coffee beneficiază de susținere din partea celor de la Relationship Coffee Institute în a oferi un spațiu de vânzare și de formare, unde profesioniștii și consumatorii cafelei de specialitate din Rwanda se pot întâlni pentru a se bucura de toate noutățile din cadrul acestui sector vibrant al țării.
Toate veniturile Question Coffee obținute din cursurile de formare finanțează cursuri agricole implementate de personalul de la Relationship Coffee Institute.

Pentru cei interesați într-o experiență de cafea imersivă, unică, Question Coffee oferă un curs extraordinar în înțelegerea lanțului de aprovizionare cu cafea care nu necesită măcar să pășiți dincolo de cafenea. Iată la ce vă puteți aștepta în timpul unui curs:

Producție
Totul începe acolo unde cafeaua se transformă dintr-o sămânță într-un pom fructifer – la fermă. Question Coffee Café beneficiază de o grădină înfloritoare de cafea, reprezentativă pentru o fermă clasică din Rwanda, unde vi se vor explica pașii care trebuie urmați în ceea ce privește agronomia și recoltarea cafelei. După ce v-ați familiarizat un pic cu agronomia cafelei, după ce ați cules cireșele coapte și după ce ați gustat fructele de cafea dulci, veți culege recolta și veți afla cum va fi procesată pentru a fi gata de prăjire.

Prăjire și Cupping
Prăjirea este un pas delicat în procesul de producție și necesită o atenție imensă la detalii pentru a pune în valoare cele mai bune arome din boabe. Prăjitorul de la Question Coffee vă va explica întregul proces și modalitatea prin care se poate crea curba perfectă de prăjire pentru fiecare cafea individuală pe care aceștia o obțin în mod obișnuit. Apoi, va fi rândul vostru să vă prăjiți propiul lot, sub îndrumarea experților lor.
La sfârșit, vă veți bucura de un „cupping” de cafea (o degustare) și, veți analiza ceea ce se urmărește atunci când se alege o cafea și modul în care profilele de prăjire au impact asupra gustului.

Brewing
Ultimul pas crucial este prepararea cafelei și presupune o atenție deosebită pentru a reuși să pui în valoare cele mai bune arome create în timpul etapelor de creștere, procesare și prăjire. Bariștii de la Question Coffee, care au lucrat în cafenele de pretutindeni, ca de exemplu în San Francisco, California, vă vor vorbi despre tehnicile pregătirii cafelei, despre ce atribute anume se caută în ceașca finală și vă vor ghida în obținerea unui shot de espresso “perfect”, tehnici latte art, și vă vor învăța cum să faceți o cafea prin diferite metode de preparare.
Dacă totuși nu vreți decât să le faceți o vizită, Question Coffee Café este o cafenea de ultimă generație aflată în Kigali, ce pune accent pe cafeaua de specialitate. Ei sunt mereu bucuroși să aibă noi vizitatori în căutarea unei cești uimitoare de cafea, indiferent dacă vor să o savureze în cafeneaua lor spațioasă sau să o ia la pachet.
Locația la care pot fi găsiți este Gishushu – KG8 # 8, Kigali, Rwanda de luni până vineri de la 7 dimineața la 18:00 sau în weekend cu program redus (8:00-17:00).

Share Button