Room 26

Cine este în spatele Room 26?
În spatele Room26 stau Mihai Stan şi Ion-Andrei George, doi prieteni din copilărie cu pasiuni concordante care au decis să-şi unească forţele pentru a materializa un vis mai vechi.
Mihai este Barista de mai bine de 3 ani şi a descoperit pasiunea alături de oameni premiaţi în nişa cafelei de specialitate, reuşind să îmbine această pasiune cu munca lucrând în mai multe cafenele de specialitate din Bucureşti unde a fost ca un magnet de informaţie şi s-a perfecţionat în tehnici şi metode de preparare a cafelei, cunoaşterea şi mentenanţa echipamentelor.
Şi-a dorit să dea mai departe cunoştinţele desfăşurând mici traininguri de barista basic în câteva baruri din Bucureşti, ba chiar a încheiat cu succes un proiect de consultanţă într-o locaţie din Calea Dorobanţi.
În timpul acesta, Andrei era plecat în UK pentru a studia managementul afacerilor în turism şi lucrase în domeniul barurilor şi restaurantelor mulţi ani în diferite ţări din Europa.
Planul era ca după terminarea studiilor să înceapă o afacere proprie. Având o pasiune pentru bucătărie şi arta patiseriei, ideea iniţială era o gelaterie/waffle house în Cipru, unde mai petrecuse în jur de doi ani în trecut. Planurile s-au schimbat în momentul în care s-a reîntâlnit cu Mihai şi ambii au realizat că pasiunile lor combinate se pot materializa în ceea ce acum se numeşte Room26.

De ce „Room 26”?
Room26 este exact ce se aude. O cameră cozy pe bulevard la numărul 26, cu un design minimalist şi plăcut, gândit şi pus laolaltă de noi înşine.

Cum ţi-a venit ideea să deschizi o cafenea specialty în Ploieşti?
Am deschis Room26 în Ploieşti pentru că am vrut să oferim ceva de calitate oraşului nostru. Pentru un adevărat iubitor de cafea nu prea sunt cafenele unde să existe pasiune reală, accent pe calitate şi focus pe client, aşa că am decis să începem de aici. Cu toate că nişa noastră pare uneori condiţionată de educarea publicului în privinţa cafelei de specialitate, este o plăcere să vedem cum oamenii apreciază şi sunt dispuşi să îşi schimbe percepţia despre felul în care se bea cafeaua.
Un alt factor de decizie a fost un spaţiu foarte central, pe bulevardul Castanilor, unde am văzut potenţial şi expunere mare.

Cum a fost primită ideea de cafenea specialty pe piaţa unui oraş din provincie?
Cum am mai spus, chiar dacă uneori publicul trebuie educat într-o anumită măsură, am fost surprinşi că există un număr mare de oameni care apreciază ceva nou şi sunt dispuşi să afle mai multe despre cafea şi nu numai. Credem că asta se întâmplă peste tot până la urmă.
Orașul Ploieşti este în top 10 cele mai populate oraşe din România şi am fost plăcut impresionaţi când am văzut că nişa noastră este apreciată de un număr mare de oameni.

Share Button