Sonder

Sonder este un loc cu adevărat special și unic în București, pentru că totul aici îți dă senzația că te-ai teleportat într-o cafenea dintr-o țară nordică. Cafeaua provine de la o renumită prăjitorie daneză, gustările sunt și ele de inspirație nordică și cu denumiri greu de pronunțat, iar design-ul și decorurile sunt alese în așa fel încât hygge-ul să fie la el acasă.

Ana-Maria Coralevici ne-a povestit mai multe despre cum a apărut Sonder.
Sonder a apărut pentru că iubim cafeaua și suntem dependenți de ea. De asemenea, pentru că ne place degajarea oamenilor când își beau cafeaua și, nu în ultimul rând, pentru că ne plac spațiile relaxate, primitoare și mai tot ce ține de stilul și de cultura scandinavă. Așa am ajuns la brand-ul La Cabra, prăjitoria daneză cu care colaborăm acum. După ce i-am cunoscut pe băieți și ne-au povestit toată istoria business-ului lor, am prins curaj, ne-am hotărât că ăsta e momentul și că obstacole și scuze pentru amânat vor apărea mereu.
Toate cafenelele de specialitate sunt ca niște piese ce ajută la crearea acestei scene a cafelei de specialitate, care devine tot mai cunoscută pe plan internațional, lucru care e foarte mișto. Noi suntem destul de recent apăruți pe piață, fără a avea o legătură în prealabil cu domeniul acesta, așa că majoritatea colegilor din industrie servesc drept modele de reușită pentru noi.

Succesul este greu de estimat după numai 6 luni. Nu considerăm că am ajuns încă în acel punct, dar suntem de părere că ne aflăm pe un frumos drum către acesta, conform definiției noastre. Credem însă că rețeta succesului pentru oricăre afacere este munca intensă, constantă, o echipă plină de oameni pasionați, compatibili și, evident, respectul față de clientul nostru.
Povestea din spatele deschiderii Sonder este că tot ce s-a întâmplat din momentul în care am găsit spațiul, până am deschis și poate încă o lună după, a fost… ȘOCANT DE GREU. Eu provin dintr-un domeniu deloc relaxat, arhitectura, și pentru prima dată mi-am zis „WOW! Nu o să mai spun niciodată că arhitectura e un job stresant!”.

Sunt multe lucruri mari și mici pe care trebuie să le ai în vedere – spațiu, autorizare, echipare, amenajare, promovare, meniuri, formare echipă, training, cercetare peste cercetare, termene decalate sau întârziate, plus că tot ce poate să meargă prost, evident va merge prost. Când nu ai fost deloc expus lucrurilor din domeniul HoReCa, toate acestea vin ca un șoc. Asta pe lângă faptul că înainte de momentul deschiderii, cam cu vreo lună începi să nu mai ai somn.
Sonder se află într- o clădire veche, de patrimoniu, pe care încercăm să o renovăm încet-încet și să o îngrijim cum putem mai bine, iar București are mare nevoie de asta după părerea noastră.
În stilul introdus de colegii noștri din industrie, suntem mândri să putem oferi comunității noastre un spațiu relaxat și familiar, unde iubitorii de cafea (și nu numai!) să se simtă conectați și deconectați atunci când au mai mare nevoie.
Considerăm necesar de menționat faptul că suntem în primul rând o cafenea de specialitate, așa că totul se învârte îndeosebi în jurul cafelei La Cabra, de la care încercăm să aducem cât mai multe mono-origini lună de lună. Pe lângă cafea, mai servim și niște gustări delicioase vegane și vegetariene, preparate de către noi, alături de granola și deja clasicul banana bread. Am putea spune fără niciun dubiu că oferim experiența completă de mic-dejun sau a mult-doritului brunch.

Share Button