Starbucks în Milano

Deschiderea Prăjitoriei Starbucks din Milano este un moment special pentru fostul președinte al consiliului director Howard Schultz, care a îndrăznit să viseze acest moment acum 35 de ani.

Pe 6 septembrie, vizionarul Howard Schultz şi-a văzut visul său italian devenind realitate. De pe scara principală a fostului oficiu poștal din Palazzo delle Poste aflat în Piazza Cordusio din Milano a privit sutele de demnitari și susținători la deschiderea Starbucks Reserve Roastery Milan, primul Starbucks din Italia și cea de-a treia prăjitorie Starbucks Reserve din lume după Seattle și Shanghai.
„Am venit aici de tânăr, în 1983. Am mers pe jos pe străzile din Milano și m-am îndrăgostit de oameni și de oraș”, a declarat Schultz la deschidere. „Cafenelele italiene mi-au capturat imaginația: simțul comunității, pasiunea pentru cafea și legătura umană.

M-am întors în America fără prea mulți bani, fără resurse, cu o minunată soție numită Sheri, care voia să mă sprijine să-mi împlinesc visul tineresc, antreprenorial, un vis american”.
Schultz, pe atunci în vârstă de 30 de ani, s-a alăturat Starbucks pe când compania avea doar patru cafenele și vindea doar cafea boabe pentru a fi preparată la domiciliu. S-a întors la Seattle cu viziunea de a aduce cultura italiană de cafea în Statele Unite. După ce a părăsit Starbucks pentru o perioadă scurtă pentru a-și deschide cafenelele II Giornale, Schultz a achiziționat șase magazine Starbucks și prăjitorii în 1987 cu ajutorul investitorilor locali și avea ca obiectiv să deschidă 100 de cafenele în toată țara.

Starbucks chairman emeritus Howard Schultz

Photos: https://news.starbucks.com/
Sursă: businesswire.com
Share Button