Interviu cu Benjamin Evar

 

 

De ce ai ales cafeaua?
Am intrat în lumea profesionistă a cafelei de specialitate în 2015, când am devenit investitor în La Cabra Coffee, cu sediul în Danemarca. Cafeaua prăjită light de înaltă calitate devenise o chestiune de explorare repetată pentru mine în acel moment, ori de câte ori vizitam cafenele din Europa și din New York. În 2013 m-am mutat în Aarhus, Danemarca și la La Cabra am găsit o echipă pe care am respectat-o pentru dibăcie, o abordare metodică a cafelei prăjite de înaltă calitate care era pe gustul meu și o dorință de a rafina producția și prepararea continuu. Am fost la început un investitor pasiv, ocupat cu alte întreprinderi și cercetări, doar mai târziu am început să-i dedic o cantitate substanțială de timp pentru aprovizionare, angajări, vânzări, etc.

Care a fost cea mai memorabilă experiență cu aromă de cafea?
Cred că trebuie să fie o cafea Kiangoi pe care am prăjit-o în 2016. Am preparat-o la V60, a fost superbă și m-a lăsat cu zâmbet uriaș.

Cine este persoana care ţi-a influențat cariera în cafea?
Esben Piper, pentru că am devenit partener în 2015 la afacerea pe care el o înființase cu câțiva ani în urmă.

Why did you choose coffee?
I entered the world of specialty coffee professionally in 2015, when I became an investor in La Cabra Coffee, based in Denmark. Light roasted, high-quality coffee had become a matter of repeated exploration for me at that point, whenever I visited cafes across Europe and in New York. Back in 2013 I moved to Aarhus, Denmark and at La Cabra I found a crew that I respected for their craft, a nerdy approach to light roasted and high quality specialty that made sense to my palate, and a willingness to refine production and brewing continuously. I was at first a passive investor, busy with other businesses and research, and later began to devote a substantial amount of time to sourcing, hiring, sales, etc.

What is your most unforgettable experience with coffee?
I think that must be a Kiangoi we roasted back in 2016. Prepared as a V60 pourover it was just superb and put a huge smile on my face.

Who is the person who influenced your coffee carrier?
Likely Esben Piper, as I became a partner in 2015 in the business he founded a couple of years earlier.

Share Button