Interviu cu Rodolfo R. Batlle

De ce ai ales cafeaua?
Cafeaua m-a ales. Familia mea a cultivat, procesat și exportat cafea încă din anii 1800. M-am gândit să fac alte lucruri, dar moștenirea m-a tras înapoi. Cum să întorci spatele la ceea ce a făcut familia ta de generații? Nu am putut.
Mai ales atunci când este cafea, o lume atât de minunată, să fii în ferme ridicate în munți în pădurile tropicale și apoi vizitând cafenele uimitoare de pretutindeni, o astfel de gamă largă de experiențe de la producție până la servire. Este un moment bun pentru a fi în lumea cafelei de specialitate.

Care este pentru tine cea memorabilă experiență cu cafeaua?
Cred că cea mai de neuitat experiență ar fi o poveste pe care o păstram pentru o noapte de foc de tabără într-o fermă unde se spun povestiri despre cafea cu prietenii. În ceea ce privește locurile, aș spune să mergeți în Etiopia dacă puteți, pentru a vedea locul de naștere al cafelei.
În ceea ce privește cafenelele, îmi place să văd cafeaua făcând parte dintr-un meniu mai larg. Astfel, combinând mâncarea și vinul cu cafeaua și având un loc care evoluează pe tot parcursul zilei, este pentru mine cea mai bună experiență cu cafeaua de până acum.

Why did you choose coffee?
Coffee chose me. My family has been cultivating, processing and exporting coffee since the 1800s. I thought of doing other things, but the heritage drew me back. How do you turn your back on what your family has been doing for generations? I couldn’t.
Especially when it’s coffee, such a great world, being at farms high up in mountains in rainforests and then visiting amazing cafes all over, such a broad range of experiences from production to service. It’s definitely a good time to be in specialty coffee.

Which is your most unforgettable experience with coffee?
I think the most unforgettable experience would be a story to save for a campfire night out at a farm telling coffee stories with friends.
As for places, I would say go visit Ethiopia if you can, to see the birthplace of coffee.
As for cafes, I like to see coffee being part of a broader menu, so combining good food and wine with coffee and having a place which evolves throughout the day, is for me the best coffee experience right now.

Share Button