The Coffee Man

Un film produs de Roland Fraval şi regizat de Jeff Hann, urmăreşte călătoria prin lume a lui Sasa Sestic, barista de origini bosniace, în căutarea de cafele de cea mai înaltă calitate. Filmul documentează aventurile lui Sasa Sestic şi experienţa campionatului mondial din 2015, inclusiv etapele de pregătire şi culminează cu victoria sa.
Jeff Hann şi Roland Fraval au început acest proiect în 2014, fără să se aştepte la finalul grandios ce a urmat. De fapt, ei voiau să afle cât de departe ar merge cineva pentru cea mai bună ceaşcă de cafea din lume.
Povestea lui Sasa a început cu mult înainte să păşească în lumea cafelei. A imigrat în Australia din Bosnia, o ţară destrămată de război, în 1997 şi a participat la olimpiadele de la Sidney, reprezentând ţara adoptivă la handbal. Abia după aceea Sasa s-a concentrat pe lumea cafelei.

A început să prăjească în garajul unui prieten, înainte să se implice fără reţineri în industria cafelei speciality.
„Cred că acest film inspiră. Cred că oamenii vor fi inspiraţi de Sasa, de ce face şi de călătoria sa, fie că fac parte din industrie sau nu, într-un fel filmul nu este despre cafea”, a spus Jeff.
„Într-un fel, acest film s-a transformat într-unul despre familie. Sasa îşi are rădăcinile în fosta Iugoslavia, unde se află şi familia lui ce este prezentată în amănunt. În industria de cafea, şi-a format printre profesionişti o altă mică familie. Această echipă a mers cu el la Seattle.”
Premiera filmului va avea loc la Brno, în Cehia, pe 18 mai şi vi-l recomandăm cu drag pentru o pauză prelungită de cafea!

Share Button