Zaţul de cafea : întrebuinţări practice

Există atât de multe motive pentru a iubi cafeaua, iar zațul de cafea se adaugă pe lista noastră pentru toate întrebuinţările lui:

1. Ţine la distanţă insectele! Împrăştie zaţul de cafea în locurile în care bănuieşti că ar permite pătrunderea insectelor în casa ta, precum şi în curte şi în grădină.
2. „Îngrăşământ” pentru legume! Fermierii au descoperit această întrebuinţare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: roşii, morcovi, pepeni. Zaţul de cafea adăugă vitamine, minerale şi nitrogen solului, îmbunătăţind calitatea legumelor şi protejându-le de „invazia” insectelor.
3. Împrospătează-ţi garderoba! Dacă hainele tale de toamnă sunt în culori maronii te poţi folosi de cafea şi zaţ la spălare. Vei întreţine mai bine materialul dacă adaugi la fiecare spălare cafea şi zaţ.
4. Brunetele îşi pot clăti părul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseşte şi pentru persoanele cu părul roşcat în nuanţe închise, reîmprospătând culoarea părului.
5. Pe post de exfoliant! Foloseşte zaţul de cafea în ritualul tău zilnic de îngrijire a pielii. Deoarece îndepărtează celulele moarte şi stimulează producţia de noi celule, zaţul de cafea tonifică pielea.

Amestecă ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masează pielea.
6. Împrospătează bronzul obţinut în timpul verii! Se fierbe zaţul de cafea în apă (o cană) şi după ce s-a răcit aplică pe piele. Lasă-ţi pielea să absoarbă cafeaua timp de 20 de minute şi apoi îndepărtează cu apă rece.
7. Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar să pui zaţul de cafea într-un recipient şi să-l depozitezi în frigider. Va elimina mirosurile deranjante!
8. Reţetă pentru body scrub! Amestecă 1/2 cană de zahăr brun, 1 lingură de extract de vanilie, 1 linguriţă de scorţişoară, 1/8 cană ulei de aloe vera cu zaţ de cafea proaspăt. Masează corpul şi faţa, apoi îndepărtează cu apă călduţă.
9. Scrumiera ta va fi foarte curată! Dacă te deranjează mirosul scrumierei şi nu poţi să scapi nicicum de el, împrăştie puţin zaţ şi foloseşte un prosop pentru a curăţa scrumul de ţigară. Apoi, se spală cu apă fierbinte.

Sursă: www.frunza-verde.ro
Share Button