Inteviu cu David Jameson

De ce ai ales cafeaua?
Obișnuiam să lucrez în baruri, dar am vrut ceva care să se potrivească mai bine cu stilul meu de viață și cu mai puţine nopţi pierdute. Am văzut un anunţ pentru o slujbă ca manager de cafenea și m-am axat pe asta. Am fost instruit să cunosc diferența dintre cafeaua cultivată în diferite părți ale lumii și procesată diferit. De fiecare dată când credeam că ştiu totul despre cafea am aflat ceva nou care m-a făcut să-mi pun 10 întrebări. Asta se întâmplă deja de 13 ani! Îmi place cafeaua – mă gândesc la ea aproape tot timpul.

Care a fost cea mai memorabilă experiență cu cafeaua?
Singura amintire la care mă întorc întotdeauna este când am gustat pentru prima oară un espresso prăjit light cu adevărat de calitate, servit de un mare barista. Am fost la New York la Joe the Art of Coffee, iar Matt Banbury, care este acum la Counter Culture din Statele Unite, mi-a făcut un shot de Colombia Piendamo. Era luminoasă, fructată, acidă și dulce și nu semăna cu nimic din ce mai gustasem. Știam că este specială pentru că o cântărea pe un mic set de balanțe în timp ce o turna și pentru că, în ciuda faptului că arăta ca un shot bun, l-a aruncat pe primul! Mi-am cumpărat o pungă, am luat-o acasă și le-am dat şi colegilor mei de atunci – niciunuia nu i-a plăcut. Acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că vreau să lucrez cu o cafea de calitate și care mi-a schimbat modul în care gândeam despre cafea.

Why did you choose coffee?
I used to work in bars but wanted something which fitted in better with my lifestyle and had fewer late nights. I saw a job advertised as a coffee shop manager and moved into that. I was trained to know the difference between coffees grown in different parts of the world and with different processes. Every time I thought I had coffee figured out, I found out something new which made me ask 10 more questions. That’s been going on for 13 years now! I love coffee – I rarely stop thinking about it.

What was your most unforgettable experience with coffee?
The one I always go back to is when I first had a really good quality light roasted espresso, served by a great barista. I was in New York at Joe the Art of Coffee, and Matt Banbury, who is now with Counter Culture in the States made me a shot of Colombia Piendamo. It was bright, fruity, acidic and sweet and like nothing I had ever tasted before.
I knew it was special because he was weighing it out on a little set of scales as it poured and despite looking like a good shot, he threw the first one away! I bought a bag, took it home and shared it with my colleagues at the time – none of them liked it. That was my lightbulb moment that I wanted to work with great quality coffee and it changed the way I thought about coffee.

Share Button