Interviu cu Rodolfo R. Batlle

Așadar, viața unui mic producător este despre a face tot felul de alte activități pentru a trăi. Deci, sustenabilitatea la fermele mici pentru mine înseamnă că fermierul, familia lui și muncitorii trăiesc bine. Sustenabilitatea ecologică este un alt subiect lung!

Care este părerea ta despre schimbările climatice și despre toți hibrizii de cafea, crezi că gustul va fi afectat în viitor?
Clima pământului se schimbă mereu, am accelerat o fază de încălzire cu stilul nostru de viață industrializat, iar această fază de încălzire a adus o creștere a dăunătorilor cafelei.
Cu toate acestea, abia recent am început să privim soiurile din punct de vedere al gustului și sunt sigur că prin selectarea semințelor și, destul de înfricoșător, prin ingineria genetică vom vedea că vor apărea soiuri rezistente și gustoase. Este un joc de du-te-vino cu natura.

Cafeaua este despre gust, așa că spune-mi care este cafeaua ta favorită.
Dacă sunt la cafenele, cer un espresso. Acasă, nu beau cafea în fiecare zi, iar dacă o fac, fac o cafea în stil cupping într-un pahar mare de whisky.
Îmi place să mă joc cu metode rare de preparare, dar preferatul meu, și cred că este cea mai bună metodă de preparare, este Karlsbader Kanne, care este un design din anii 1700. Am câteva motive pentru care este cel mai bun.

So, the life of a small producer is about doing all sorts of other jobs to live. So, sustainability at small farms for me means the farmer, his or her family and workers living well. Ecological sustainability is another long topic!

What is your opinion about climate change and all the coffee hybrids, do you think that taste will be affected in the future?
The climate of the Earth is always changing, we have accelerated the warming phase with our industrialized lifestyle, and this warming phase has brought an increase in pests preying on coffee.
However, we have only recently started looking at varieties in terms of taste and I’m sure through seed selection and, scarily enough, through genetic engineering we’ll see resistant, great tasting varieties coming up. It’s a game of back and forth with nature.

Coffee is about taste, so tell us about your favorite coffee.
If I am at cafes, I ask for an espresso. At home, I don’t drink coffee every day, if I do, I make a cupping style coffee in a big whisky tumbler.
I like playing with rare brew methods, my favorite, and I believe it’s the best brew method out there, is the Karlsbader Kanne, which is a design from the 1700s. I have a few reasons why it’s the best.

Share Button