Interviu cu Rodolfo R. Batlle

Rețete, ceva ce merită menționat este o băutură pe care am băut-o în El Salvador. Faceți o jumătate de porție rece de cascara și jumătate de înveliș de Pacamara honey, zahărul de mucilagiu din procesul honey care se dizolvă în ceai dă o aromă de tamarind băuturii, foarte răcoritoare.

Cine ți-a influențat cariera în cafea?
Tatăl meu, pentru că avea o carieră în cafea și o mustață și am și eu o carieră în cafea și mustață.

Cum ţi-ai început proiectul și ce alte planuri ai?
Am început prin a-l ajuta pe tatăl meu să-și vândă cafeaua bine, ca specialitate. De atunci, a fost vorba despre apropierea de consumator prin eliminarea unor intermediari inutili care nu adaugă valoare, astfel încât să putem să păstrăm acea valoare și să livrăm cafelele noastre direct la marile prăjitorii, cafenele, birouri, oricui le va aprecia și ne va plăti un preț corect. Am făcut o companie europeană de import pentru a putea livra cafeaua noastră direct la prăjitorii, este un serviciu pe care îl facem pentru a ajunge la clienții noștri. Dar obiectivul meu principal este procesarea, este ceea ce îmi place să fac, să produc cafea. În mod specific, mă uit la procesul de fermentație și cum poate spori calitatea cafelei.

Recipes, something worth mentioning is a drink I had in El Salvador. Do a cold brew of half cascara and half parchment from a dark honey Pacamara, the mucilage sugar from the honey process dissolving into the tea gives a tamarind twist to the drink, very refreshing.

Who influenced your coffee career?
My dad, because he had a coffee career and a mustache, and I have a coffee career and a mustache.

How did you start your project and what other plans do you have?
I started out by trying to help my dad sell his coffee well, as specialty. And ever since, it’s been all about getting closer to the consumer by cutting out unnecessary middlemen who don’t add value, so we can keep that value and deliver our coffees directly to great roasters, cafes, offices, anyone who will appreciate them and pay us a fair price.
I made a European importing company to be able to deliver our coffees direct to roasters, it’s a service we perform to reach our clients. But my main focus is processing, it’s what I like to do, producing coffee. Specifically, I’m looking into fermentation and how it can enhance coffee.

Share Button