Inteviu cu David Jameson

Cum te-ai simțit în competiţii şi cum te-a ajutat asta în carieră?
M-am bucurat să concurez, să jurizez, să antrenez şi să fac voluntariat la competiţiile de cafea. Fiecare aspect m-a învățat ceva diferit și am deprins ceva nou de fiecare dată. Știu că fără aceste competiții cariera mea ar fi fost cu totul altfel. M-au ajutat să dovedesc ce pot face și am putut fi observat când aveam nevoie de ajutor. Concursul Coffee Mixologists de la Amsterdam Coffee Festival a fost un adevărat eveniment – a fost minunat să particip la o astfel de competiție relaxată, cu o atmosferă atât de liberă – m-a ajutat să gândesc creativ și ne-a dat libertatea de a încerca să distrăm oamenii!

Care este sfatul tău pentru noii barista care doresc să concureze?
Nu vă fie frică să încercați ceva nou. Ascultaţi tot ce se petrece în jurul vostru – puteţi învăța multe în camera de pregătire chiar înainte de a vă duce pe scenă. Distraţi-vă! Trebuie să vă bucuraţi!
Spune-ne reţeta ta preferată
cu cafea şi alcool.
M-am îndrăgostit recent de rom, așa că preferatul meu este acum un Zombie Espresso! Rom aromat pregătit în casă, rom agricol și rom golden împreună cu un pic de gin, falernum, cold brew și cafea! Este complex, dar foarte răcoritor.

How did you feel competing and how did this help you in your career?
I’ve really enjoyed competing, judging, coaching and volunteering in coffee competitions. Each aspect has taught me something different and I have learned something new every time. I know that without those competitions, my career would have been very different. It’s helped me to prove what I can do and to help me get noticed when I needed help. Competing in Coffee Mixologists at the Amsterdam Coffee Festival was a real highlight – it was great to have such a relaxed competition with such a freestyle atmosphere – it really helped me think creatively and allowed us the freedom to try to entertain people!

What would be your advice for new baristas who want to compete?
Don’t be afraid to try something new. Listen to everything that’s going on around you – you can learn a lot in the practice room right before you go on stage. Have fun! It’s meant to be enjoyable!
Tell us your favorite recipe with coffee and alcohol.
I’ve recently fallen in love with Rum, so my favorite right now is an Espresso Zombie! Homemade spiced rum, agricole rum and golden rum together with a little bit of gin, falernum and cold brew as well as coffee! It’s super-complex, but really refreshing.

Share Button