Jessie May Peters

De ce ai ales cafeaua?
Cafeaua pentru mine a fost întotdeauna o cale de a întâlni oameni. Suntem norocoşi că industria noastră este atrăgătoare pentru persoanele din tot felul de medii, cu cariere și experiențe anterioare diferite și cred că ceea ce ne ţine implicaţi în industrie sunt interacțiunile și momentele pe care le avem între noi. Aceasta se întinde direct de la comunitatea locală din jurul unei cafenele, la concursurile care îi ajută pe oameni să crească și să promoveze excelența în domeniul lor și mai ales la efectul pe care un accent pe durabilitate îl poate avea pentru producătorii din întreaga lume.
Băutura în sine este produsul unui aspect mult mai important decât acela de a fi o ființă umană, este crearea unei comunități.
Am început în industria cafelei ca barista la Londra, înainte să mă mut în Paris pentru a mă concentra pe învățarea limbii franceze la un loc de muncă pe care l-am iubit.
Acum fac parte din Raw Material, o societate de producție și comercializare de cafea ecologică şi durabilă, care se concentrează pe structuri care distribuie profitul mai echitabil în lanțul valoric. În prezent, lucrăm în Columbia, Burundi și Rwanda și avem un proiect comunitar cu o staţie de prelucrare a cafelei și o fermă de soiuri de cafea numită El Fénix, în Quindío, Columbia. Când nu lucrez pentru Raw Material, fac voluntariat în comisiile de unificare și comunicare ale Guildului Barista din Europa.

Why did you choose coffee?
Coffee for me has always been a conduit for meeting people.
We are fortunate that our industry is appealing to people with an enormous range of backgrounds, past careers, and experiences, and I believe that the glue that keeps involved in the industry is the interactions and moments we have with each other. This stretches right from the local community around a coffee shop, to the competitions that help people grow and promote excellence in their field, and especially to the effect that a focus on sustainability can have for the producers worldwide.
The drink itself is the product of a much more important aspect to be a human being, which is the creation of community.
I began in the coffee industry as a barista in London, before moving to Paris to focus on learning French alongside a job that I loved.
I now am part of Raw Material, a sustainable green coffee production and trading company, which focusses on structures that distribute wealth more equitably across the value chain.
We currently work in Colombia, Burundi, and Rwanda, and have our own community wet mill project and coffee varieties farm, called El Fénix, in Quindío, Colombia.
When not working for Raw Material, I volunteer on the unification and communications committees of the Barista Guild of Europe.

Share Button