Interviu cu Nicole Battefeld

Schimbările climatice afectează modul în care trăim și se întâmplă la momentul actual, așa că toți trebuie să acționăm cât mai repede.
Momentan nu cred că știm cu adevărat cu ce ne confruntăm sau dacă hibrizii vor fi o opțiune viabilă pe viitor. Nu știm dacă vor putea să depășească schimbările climatice sau dacă vor suferi de boli sau vor deveni suficient de profitabili. Ce putem face în schimb este să educăm oamenii cu privire la prețurile reale ale cafelei, astfel încât să nu mai cumpere cafea foarte ieftină (acesta este unul dintre motivele pentru care pădurea braziliană devine din ce în ce mai mică an după an). Viața noastră trebuie să redevină mai scumpă, astfel încât oamenii să înțeleagă că a consuma doar din obișnuință este periculos și un mod de viață nesustenabil.
Cafeaua este despre gust; povestește-mi despre metoda preferată de cafea și despre ritualul tău dacă ai unul.
Nu pot să răspund corect la această întrebare, de aceea voi încerca să o explic printr-un exemplu.
Gândiți-vă la culoarea albastru: există un milion de nuanțe de albastru, de la albastru deschis până la albastru închis, întunecat. Totul este albastru. Niciuna dintre nuanțe nu are mai mult dreptul de a fi numită albastru decât cealaltă. Așa văd eu cafeaua.
În fiecare dimineață, am o mulțime de opțiuni disponibile despre cum vreau să o beau și asta îmi place cel mai mult.
Nu devine niciodată plictisitor! Îmi place provocarea de a căuta constant cea mai bună ceașcă, cea mai bună metodă și cele mai bune boabe.
Dacă aș fi găsit cafeaua preferată, sunt sigură că aș fi ajuns campion mondial până acum, dar până atunci va trebui să continui să o caut.
La final, câteva cuvinte pentru comunitatea cafelei din România.
De-a lungul ultimilor ani în cafeaua de specialitate, am lucrat cu mai mulți profesioniști români ai cafelei și mi-a făcut o deosebită plăcere. Îmi place să văd pasiunea și etica lor de muncă, modul în care se întâlnesc după servici, discută despre cafea și vor să afle totul despre gust și aromă. Dacă aș putea vorbi cu comunitatea românească de cafea, aș dori să vă mulțumesc pentru că sunteți mereu atât de amabili, atât de calzi, primitori și atât de incredibil de pasionați!
România este una dintre cele mai bune țări în ceea ce privește cafeaua de specialitate din Europa și sper să ne revedem la următorul eveniment, atunci când întreaga familie de cafea se va întâlni din nou. Sau dacă am suficient noroc, poate voi putea călători în România să mă bucur de toată minunata ospitalitate și pasiune.

Our life has to get more expensive again so that people understand that just consuming out of habit is a very unsustainable way of life.
Coffee is about taste; tell me about your favourite coffee/ coffee method and your coffee ritual if you have any.
I can’t really answer this question properly, that’s why I will try to explain it with an example.
Take the colour blue: there are a million shades of blue, from light blue through dark, night blue. It is all blue. None of the shades has more right to be called blue than the other. This is how I see coffee.
Every morning I have a myriad of choices of how I want to drink it and this is what I love the most. It never gets boring! I love the challenge of constantly searching for the best cup, the best method and the best beans. If I would have found it I’m sure I’d be a world champion by now, but until then I will have to keep searching.
In the end a few words for the coffee community in Romania.
During my last few years in specialty coffee, I have worked with several Romanian coffee professionals and loved it. I love seeing their passion and their work ethic, the way they meet up after work, discuss coffee and want to know everything about taste and flavour. If I could speak to the wider Romanian coffee community, I would want to say thank you for always being so kind, so warm and welcoming and so incredibly passionate!
Romania is one of the best specialty coffee countries in Europe and I hope I’ll see you guys at the next event when the whole coffee family meets up again. Or if I’m lucky enough, I’ll be able to travel to Romania and experience all the wonderful coffee hospitality and passion first hand.

Share Button